Most olvasom
Gentle Style: Sütő Zoltán

Gentle Style: Sütő Zoltán

Gentle Style: Sütő Zoltán

Miniinterjúnk célpontjában ezúttal Sütő Zoltán.

Gentlemen’s CHOICE: Mi alapján válogat a gardróbból, amikor egy fontos alkalomra készül?
Sütő Zoltán:
A Griff alapvető célkitűzése a magyar férfi ízlésének formálása és öltözködési kultúrájának megteremtése volt, éppen ezért én magam is tudatosan és aprólékosan igazítom az aznapi programomhoz az öltözködésem. Úgy hiszem, szerencsés helyzetben vagyok, mivel a gardróbom a munkám fényében eléggé széles spektrumú. Kizárólag a természetes alapanyagokat (gyapjú, kasmír, 100%-os pamut) preferálom, nincs olyan darab a ruhatáramban, amelybe akár 1% műszál is vegyül. Higgye el, kiérzem (nevet)! Természetesen figyelembe veszem a business look örökérvényben lévő alapszíneit és szabásformáit is, amelyekhez könnyen hozzáigazítom a szezonális, éppen divatban lévő árnyalatokat.

G.C.: Mi a helyzet a mindennapokkal, a szabadidejével?
S.Z.:
A szabadidőmben is nagyon odafigyelek arra, mit veszek föl, hiszen olyankor is meg kell jelenítenem azt az életérzést, amelyet a Griff üzletek és a forgalmazott márkáink képviselnek. Így akár még egy sportos öltözéknél is kötelező számomra a zakó, de persze egy baráti vacsora során vagy egy esti szórakozóhelyen kissé több extravaganciát csempészhetek bele a szettembe. Nem feltétlenül vagyok márkaorientált – nyilván azért sem, mivel ismerem az egész piacot, és tudom, hogy minden ugyanott készül (nevet) –, de azért van néhány valóban divatdiktáló márka, mint az Armani, amelyet már a kezdetektől fogva szeretek. Szerencsére sikerült megtartanom a fizikai kondíciómat, így nem jelent problémát a legújabb divatirányzatok viselése sem.

G.C.: Melyik a kedvenc parfümje és miért?
S.Z.:
Talán az életutamból is kitűnik, hogy én már gyerekkoromban elköteleztem magam az igényes külső és az erre való odafigyelés mellett. Az első parfümöm a hetvenes években egy külföldről kapott, kesernyés illatú Pierre Cardin volt, persze abban a korban itthon még nem is volt divat, hogy a férfiak kölnivel illatosítsák magukat. Utána egy kissé lágyabban férfias, fanyar Christian Diort használtam, majd jött Giorgio Armani. Aztán tizenegy évvel ezelőtt találtam rá a Bulgari illataira, amelyekből azóta is mindig egyet-egyet viselek, attól függően, hogy formális alkalomra vagy a mindennapokra használom.

G.C.: Vannak jól bevált szépségpraktikái?
S.Z.:
Egy férfinél ez mindig kényes kérdés, de én ilyen szempontból is szerencsésnek mondhatom magam. Elég egy sima Vichy borotvahab illetve arckrém ahhoz, hogy kicsit felpezsdítse és vitalizálja. Szerencsére megadatott, hogy otthon minden a rendelkezésemre álljon e téren, így minden reggelt a szaunában kezdek, majd jön egy kis úszás, jacuzzi és kondi. Ez az egy-másfél óra amolyan reggeli szertartássá vált, már nem is hagynám el.

 

G.C.: Mennyire hiú, számított-e ez a sport kiválasztásánál?
S.Z.:
Én azt mondom, hogy az átlagosnál kicsit hiúbb vagyok, de igyekszem betartani az egészséges mértéket (nevet). Fontos számomra, hogy kellemes benyomást keltsek, de ez a divatszakma velejárója. Korábban évtizedeken át aktívan sportoltam, fociztam és teniszeztem, azonban a munka és egy pár évvel ezelőtti sportsérülés kissé megritkította az alkalmakat. Szoktam olykor kondizni is, de bodybuilder sosem akartam lenni, nem is passzolna a személyiségemhez, úgy hiszem. A fölös kilókat egyszerűen nem tudom magamon elviselni, szerencse azonban, hogy imádom a zöldségeket, így nem okoz kínszenvedést, ha adott esetben ezen kell élnem egy hétig.

G.C.: Van-e valami különleges luxushobbija, amely a személyes luxusa is egyben?
S.Z.:
Leginkább a hajózást tudnám itt megemlíteni, immár több mint húsz éve művelem az Adriai-tengeren. A nyári hónapokban barátokkal és ismerősökkel járjuk a szép dalmát szigeteket, de arra is volt már példa, hogy Olaszországba is áthajóztunk. Szeretem emellett a szép órákat, de ez sem új fellángolás, már húsz éve gyűjtöm őket.

G.C.: Kedvenc autómárka?
S.Z.:
Aránylag szűk keretek között mozgok, kezdetben BMW-im voltak, aztán a Mercedesre álltam át. Az autó nálam nem presztízskérdés, hanem egy olyan eszköz, amely a kényelmemet, a biztonságomat és az ízlésemet szolgálja. Nem vagyok autómániás, de három-négy évenként lecserélem őket. Hogy valami érdekeset is mondjak, nekem volt idehaza az első Mercedes SL-em. Vicces volt, amikor Monte-Carlóban elkérték tőlem egy körre (nevet).

G.C.: Mit csinál, ha ki akar kapcsolódni?
S.Z.:
Nagyon szeretem a barátaimmal tölteni a hétvégéket, összejárni egymáshoz, illetve utazni, de természetesen sok időt töltök a feleségemmel és a gyerekeinkkel.

G.C.: Milyen Ön számára az ideális nő?
S.Z.:
Én ebben a kérdésben is szerencsésnek mondhatom magam, mivel a feleségemmel több, mint harminc éve vagyunk együtt nagy boldogságban, azaz kiválóan tolerál (nevet). Azt gondolom, hogy az ideális nő a kezdetektől fogva megfelelő kompromisszumkészséggel és empatikus képességgel rendelkezik. Lássuk be, nálunk, férfiaknál erre szükségük lehet!

 

Fotó: Krista Mátyás

© 2020 Gentlemen's Choice. Minden jog fenntartva.

Vissza a tetejére