Most olvasom
Stílus. Precizitás. Tradíció

Stílus. Precizitás. Tradíció

Stílus. Precizitás. Tradíció

Ezen fogalmak jegyében tervezte meg a híres bécsi belső építész, Bernd Steinhubert a magyar Galamb Tailoring egyedülálló szabóságát, melynek egy percre meg nem álló motorja Baranyi Csaba. A fiatal üzletember olyan üzleti és stílusérzékkel vezeti a családi vállalkozást, mellyel hamarosan európai szintre emelheti a hazai öltözködési kultúrát és újra trendivé tehet egy rég elfeledett szakmát.

Gentlemen’s Choice: A Galamb Tailoring exkluzív szabósága egy valóban különleges és egyedülálló vállalkozás Budapest szívében. Hogy kezdődött a siker sztoritok?

Baranyi Csaba: Kilenc évvel ezelőtt indítottuk el a szabóságot a Galamb utcában, melyről a cég is a nevét kapta. Öt-hat éven keresztül működtünk ott, és méret után készült öltönyöket készítettünk, ami teljesen más kategória volt, mint amit most csinálunk. 2014-ben úgy döntöttünk, hogy a legfelsőbb szintre ugrunk, és megcélozzuk a bespoke kategóriát, vagyis az egyedi tervezésű, teljesen kézzel készült öltönyök készítését. A nyugati országokban ennek már tradíciója van, itthon mi az elsők között indultunk. A tervünk az volt, hogy azt a minőséget, amit eddig kínáltunk, európai szintre emeljük Magyarországon. Ezért mesterleveles magyar szabót alkalmaztunk, – aki nagyon szépen és jól dolgozott-, de mikor Milánóban jártam és megnéztem a kézzel készült öltönyöket, akkor szemmel látható különbségeket vettem észre, melyeket csak Girolamo, a nápolyi szabónk érkeztével értettem meg. Ő azokat a tradicionális technikákat adja hozzá az öltönyökhöz, amiket az apjától, a nagyapjától tanult. Ez generációkon át öröklődik, ami sajnos magyar viszonylatban már nem mondható el.

 

 

GC: Mennyire volt zökkenőmentes a váltás?

BCS: Nem volt könnyű, nagy sok munkánk fekszik benne. Komoly üzleti és kommunikációs stratégiát dolgoztunk ki, és ami talán a legmeghatározóbb volt, hogy nagymértékben árat kellett emelnünk. Egy teljesen új réteget céloztunk meg, olyan embereket, akiket szinte lehetetlen elérni. Nincsenek rajta a Facebookon vagy az Instagramon, nem lehet csak úgy rájuk keresni az interneten. Az elmúlt években kiépített kapcsolatrendszerünknek köszönhetően ma már könnyebb. Ajánlásra lehet csak bekerülni hozzánk, a vevőkörünket diszkréten kezeljük, mondhatni egy zárt klub vagyunk. Az ügyfél úgy jön be hozzánk, hogy bizalma van felénk és ez megfizethetetlen. Előfordult már, hogy én szemelek ki egy-két leendő klienst, akiket aztán megpróbálok elérni. Mostanában egyre több fiatal vesz fel öltönyt már akkor is, ha szórakozni indul, ami a jövőre nézve bíztató.

 

GC: Mindenképp olasz mestert szerettetek volna alkalmazni? Mennyire néztetek körbe a magyar munkaerőpiacon?

Természetesen elsőként a magyar szabók között kerestünk kollégát, de sajnos az a szakmai tudás nincs meg itthon, amire nekünk kell. A férfi szabóképzés is harminc éve megszűnt, ezért is gondoltunk arra, hogy felélesztjük, újra trendivé tesszük ezt a szakmát. Állami pályázat segítségével szeretnénk egy szabó iskolát nyitni, mert jelentkezés és igény az már most van rá, mivel havonta két-három fiatal keres meg azzal,- itthonról és külföldről egyaránt-, hogy szeretne itt tanulni. Sajnos ezt jelenleg nem tudjuk biztosítani, de mindig örülök az ilyen megkereséseknek. Európában jelenleg két központja van a szabósági kultúrának: Nápoly és a londoni Savile Row. Ha új embert szeretnénk felvenni, elsőként itthon nézünk körbe, de a megfelelő szakmai tudás hiánya mellett, a hozzáállás sem mindig megfelelő. Fontosnak tartom, hogy a munkatársaim ugyanúgy a sajátjuknak érezzék a céget, mint mi. Ösztönözzük, motiváljuk őket és szeretnénk, ha ezért cserébe ne csak elvégezzék a munkájukat 8-tól-16:00-ig, hanem szívüket-lelküket is beletegyék az öltönyökbe, mert az meglátszik a végeredményen is. A végső siker az övék is. Úgy gondolom, hogy ez viszi előre az üzletet. Most már elmondhatom, hogy összeállt a csapatunk és büszkék arra, hogy itt dolgoznak.

Girolamo mellett öt varrónőnk van, és egy nagyon tehetséges fiatal tanuló.

 

A teljes interjú a Gentlemen’s Choice legújabb számában olvasható

© 2020 Gentlemen's Choice. Minden jog fenntartva.

Vissza a tetejére