Most olvasom
A Maserati, mint családi autó – Maserati Személyes Történetek 1.rész

A Maserati, mint családi autó – Maserati Személyes Történetek 1.rész

A Maserati Személyes Történetek sorozatunkban olyan Maserati tulajdonosokat mutatunk be, akik a márka hűséges kedvelői és értékelik azt a magas fokú minőséget, amelyet az olasz brand fennállása óta képvisel.

Az interjú sorozatok célja megismertetni a Maserati valódi arcát. A szubjektív vélemények és tapasztalatok által betekintést nyújtunk egy olyan márka mindennapjaiba, amelyet ledönthetetlen kultusz övez. A luxus olasz autógyártó utánozhatatlan stílusa Világszerte ismert. Egy szimbólum, amely erős alapokon fekszik és folyamatosan megújul, ezáltal folyamatosan izgalomba tartva a luxus kedvelőit.

Egy márka különlegességét mi sem reprezentálja jobban, mint azok a visszajelzések amelyek az ügyfelek személyes tapasztalatain alapszanak. Ahogyan minden egyéni élmény az adott személytől függ, így mindenkinek mást jelent Maseratit vezetni. Különböző korú, foglalkozású és eltérő ízlésű embereket mutatunk be, amely ugyancsak bizonyítja, hogy a Maserati kínálata képes bármilyen igényt és elképzelést kielégíteni.

Dr. László Viktorral beszélgettünk, aki egyben a Maserati Személyes Történetek sorozat első vendége. Az interjú sorozat azokról szól, akik a Maserati márka hűséges képviselői és kedvelői egyaránt. Akik hiteles használói a márkának és véleményeik, tapasztalataik által megismertetik a márka valódi értékeit és arcát. László Úr rendkívül barátságos és pozitív személyiség.  A vele való beszélgetés rávilágít arra a tényre, miszerint egy sportautó is tökéletes választás lehet egy család számára. Átfogó látásmódja és vezetési szenvedélye által a márka egy nagyon közeli és mindennapi arcát ismerhetjük meg.

Gentlemen’s Choice: Meséljen magáról

László Viktor vagyok, jogász a foglalkozásom. Egy cég alkalmazottjaként kezdtem a karrierem, később partneri viszonyban, majd saját családi vállalkozásként folytatódott a karrierem.

Két gyerekes családapa vagyok. Mondhatni, hogy egzisztenciálisan a polgári családok közé tartozunk. Fontos számunkra a kényelem és a minőség, így nem is kérdés, hogy ez az igény jelen van az autóválasztásaink során is.

Gentlemen’s Choice: Mi volt az első momentum amikor találkozott a Maseratival és eldöntötte, hogy Maserati tulajdonossá szeretne válni?

Számunkra mindig fontos volt a jó autó és a minőségi vezetési élmény. Már a szüleim számára is fontos szempont volt, így mondhatni, hogy otthonról hoztam ezt. Az első komolyabb autóm egy Alfa Romeo 156 volt.

Legelőször a BMW Wallis által találkoztam a Maserati Wallisal, hiszen mint tudjuk egy cégcsoport. Számunkra az autó vásárlás mindig is egy családi esemény volt, hiszen ez egy közös élmény, amelynek a gyerekek is a részesei. A Maseratival amint említettem a BMW-én keresztül találkoztunk, szimpatikus volt ahogyan a Maseratinál az ügyféllel bánnak és ahogyan nem engedik el a kezünket az értékesítési folyamat során. Ez egy új és nagyon jól eső szituáció volt, hiszen itt mutatkozott meg a Maserati ügyfélélmény minősége először. Amikor megrendeltük a Levante autónkat folyamatosan tájékoztattak a gyártási folyamatról, például arról, hogy mikor fényezik le az autó külsejét, mennyi idő amíg megérkezik, minden apró részletről tájékoztattak bennünket. Ez a folyamat még izgalmasabbá és különlegesebbé tette a várakozást.

Gentlemen’s Choice: Mit jelent Ön számára a Maserati életérzés?

Számunkra két gyerekes családként fontos volt, hogy kényelmesen elférjünk az autóban. Ha tehetjük inkább autóval megyünk vakációzni, mintsem repülővel, hiszen így önmagában az utazás is élmény egy ilyen autóval. A Maserati stílusa letisztult, egyszerű, viszont az egyszerűségében rejlik az eleganciája, az összetéveszthetetlen olasz életérzés, és minden ami ezzel jár. A design utánozhatatlan. Minden részlete hordozza az olasz jellemvonásokat. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy ritkán megyünk szembe Maseratival a mindennapokban. Szembetűnő, hogy sajnos nincs olyan sok belőle az utakon. Ez a tény még inkább fokozza a Maserati körül érzékelhető kultuszt. Olaszországi nyaralásaink alatt is meglepően kevéssel találkoztunk. Rendkívül emlékezetes élmény volt például számomra, hogy Maranelloban, a Ferrari múzeum előtt egy olasz úr is a mi Maseratinkat fotózta.

Egy mondatban összefoglalva: a márka számomra a stílust, az eleganciát és az olasz életérzést jelenti.

Gentlemen’s Choice: Mi az amit kiemelne a Maseratival kapcsolatban, mint pozitív élmény?

Amikor Olaszországból megérkezett az autó nagyon kellemes látvány fogadott. A mi autónkat szállították egyedüliként és az egész autót precízen védte egy stílusos ponyva. Akkor éreztük, hogy ez az autó nem egy tömegtermék, hanem egy teljesen a mi igényeink szerint összeállított autó. Ritkán tapasztal ilyet az ember más brandeknél, általában tömegesen szállítják az autókat.

Egy másik nagyon kellemes élmény volt, amikor az autó megérkezése után felhívtak minket telefonon, hogy az akkori árfolyam állása szerint az autónk olcsóbb lett. Ez a korrekt gesztus a Maserati Wallis részéről rendkívül értékelendő volt.

Gentlemen’s Choice: Milyen tévhitekkel találta magát szembe Maserati tulajdonosként?

Amint az imént is említettem, a Maserati márka körül fellelhető kultusz nem minden esetben teszi lehetővé, hogy az emberek közelebbről is megismerjék a márkát. Általában sokkal drágábbnak, elérhetetlennek gondolják az árát, mint ami valójában. Az a tapasztalatom, hogy vágynak rá az emberek, de ugyanakkor félnek is a márkától, sokkal drágábbnak gondolják.  Fontos kiemelni, hogy az olasz gyártású autó sem okoz csalódást, mint ahogyan azt sokan gondolják, az ezzel kapcsolatos negatív sztereotípiák nem valósak, ez egy megbízható, jó minőségű termék Természetesen voltak kisebb garanciális gondok az autóval, de azt gondolom ez bárhol, vagy bármelyik autómárkánál, szériánál előfordulhat. A Maserati Wallis jól kezelte a problémát és csere autót is szolgáltatott számunkra a javítás ideje alatt. Összeségében azt gondolom, hogyha az emberek közelebbről megismernék a márkát, akkor realizálnák hogy a Maserati a saját kategóriájában többek számára is egy elérhető autó.

© 2020 Gentlemen's Choice. Minden jog fenntartva.

Vissza a tetejére