Most olvasom
Top5 – A legjobb pesti méretes szabóságok

Top5 – A legjobb pesti méretes szabóságok

Top5 – A legjobb pesti méretes szabóságok

Teszteltük Budapest méretes szabóságait, íme a végeredmény.

1. Artelli

 

A Liszt Ferenc téren található Artelliben tett látogatás során teljesen új szemszögből láthattuk mindazt, hogy mitől lesz különleges egy méret után készített ing vagy öltöny. Itt minden egyedi alkotásnak számít, hiszen a konzultáció folyamán a megrendelő a személyiségét és egyedi ötleteit rejti el a dizájnrészletekben. Amennyiben a teljes folyamatra kíváncsiak vagyunk, úgy a bejelentkezést követően a stílustanácsadással kiegészített személyes konzultáció után az egyik legfontosabb lépés, a tizenöt ponton vett méretvétel következik.

 

 

A klasszikus, kézi kidolgozás hagyományainak megfelelően, az elsőtől az utolsó fázisig egyetlen mesterszabó által készül minden egyes darab: ez az a szaktudás és szenvedély, amely az aprólékosan kidolgozott részletekben megjelenik.

 

  

 

Az Artelli hivatalos partnere a világ egyik legnagyobb presztízsű ingalapanyag készítőjének, a Thomas Mason Bespoke rendszernek: az innen származó ingek kizárólag prémium kategóriás, 100% tisztaságú egyiptomi pamutból készülnek, „super 100” és akár „super 300” finomsággal. Ezen felül az üzletben lehetőség nyílik az úgynevezett „private tailoring” szolgáltatásra is, amelynek lényege, hogy az elfoglalt ügyfél igényeinek megfelelően, üzleti nyitvatartási időn kívül, akár saját irodájában, illetve otthonában is felkeresi a szabómester.

www.mandeluxe.hu
1061 Budapest, Paulay Ede utca 67.
Tel.: +36 70 282 0665
E-mail: info@mandeluxe.hu

2.  Schiffer Upper Class Club
The pleasure of the made to measure
Az Upper Class vonal egy Róma melletti, családi szabóság és Schiffer Miklós együttműködéseként született meg tíz éve. A kézzel varrott, méretre igazított vonal filozófiája a magas minőség és a személyes tanácsadás elérhető áron.
Az Upper Class darabok a legendás olasz sikkre és az évszázados tradícióra épülnek, amelyet az olasz szabászművészet tökéletességre vitt. Könnyed, a testvonalat rafináltan hangsúlyozó szabászati vonalak, kézzel kidolgozott részletek, olasz és angol alapanyagok, a könnyed és kitalált elegancia tökéletessége találkoznak egy helyen.
 
A Hegyvidék Bevásárlóközpontban nyílt Upper Class Club egy olyan hely, ahol az igényes férfiak nemcsak egy tökéletes ruhát készíttethetnek, de személyes tanácsadás is segíti őket az optimális darab, a legjobban illeszkedő kombináció kiválasztásánál.
 
A férfiember egyik legfontosabb kiegészítője az inge, ezért természetesen az sem hiányozhat a választékból. A nápolyi Borriello ingmanufaktúra konfekcionált és méretre gyártott, igény szerint tíz pontos, kézzel varrt darabjai a hagyományos dél-olasz inggyártás olyan remekbeszabott példái, amelyek az ing viselését élménnyé teszik. 
1124 Budapest , Apor Vilmos tér 11.
HEGYVIDÉK BEVÁSÁRLÓKÖZPONT
Tel.: +36 30 9 310 162

3. Suit Company
Pónya Márk, a SuitCompany vezetője arról mesélt, hogyan segíti ügyfeleit abban, hogy elegáns és stílusos megjelenéssel fejezzék ki magukat.
„A rugalmas megoldásokban hiszek és abban, hogy a legmerészebb ötletek is megvalósíthatók. Mertünk nagyot álmodni és megvalósítani, hogy az ügyfeleink megtalálják az összes prémium márkát egy helyen, és csak a saját méretükből válogathassanak. Arra törekszünk, hogy professzionális és kényelmes megoldást adjunk minden helyzetre.”
Márk ügyfelei kedvükre választhatnak, hogy az Oktogonnál lévő stúdióban válogatnak, próbálnak, vagy azt kérik, vigye házhoz szolgáltatásait.  
„Fontos számomra, hogy ügyfeleim gyorsan és kényelmesen találjanak maguknak öltönyt. Nem kell kompromisszumot kötniük vagy a minőségből engedniük, és akár már aznap viselhetik a kiválasztott darabot. A legkülönösebb helyzetekben is segítünk, legyen az ügyfelünk akár egy frissen kinevezett igazgató, aki számára a megújult külső a változás része. Legyen akár egy vőlegény, akinek pénteken este kell öltönyt találni a szombaton 10.00–kor kezdődő kézfogóra. Van annak romantikája, amikor a megszeppent párral együtt keltjük fel a szabónkat 22.30-kor, egy nadrágfelhajtás miatt.”

Ha egy mondatban kellene összefoglalni, mi a SuitCompany csapatának hitvallása, azt mondanák: prémium öltöztetés, kényelmesen, sallangok nélkül.
„A minőség és az elegancia minden korosztály számára fontos. A stílus benned van, mi csupán az öltönyödet szabjuk hozzá.” – vallja a tulajdonos.
www.suitcompany.hu
Bemutatóterem: 1064 Budapest Teréz Krt. 6.
Tel.: +36 30 636 7732
E-mail: mark@suitcompany.hu

4. Cross&Field Taylor Made
Közel kilencven év van mögöttük, ezalatt négy nemzedék adta át egymásnak azt a szakmai elhivatottságot, amelynek szellemisége ma is jellemzi a családi vállalkozásukat. Figyelmük generációról generációra a mesterszabászat és a kifinomult textilszövetek köré fonódott, felhalmozva tudást és tapasztalatot.
A Cross&Field márka életre hívásával vállalkozásuk nemcsak nevében alkalmazkodott a modern kor kívánalmaihoz, de üzletük kínálata is igyekszik kielégíteni napjaink komplex igényeit. Hisznek abban, hogy a mögöttük lévő értékrend alkalmassá teszi őket arra, hogy egy kiélezett versenyben is maradéktalanul szolgálhassák ügyfeleiket. Sokszor hallhatjuk, hogy az öltöny kényelmetlen viselet. Ez igaz is minden olyan esetben, amikor valaki nem egy jó öltönyt visel.
A jó öltönyt ugyanis soha nem kényelmetlen viselni. Sokan nem tudják, de ez a fajta férfiöltözet eredetileg szabadidő-, illetve kifejezetten sportruházatként kezdte pályafutását. Viselték teniszhez, golfhoz, vadászathoz, lovagláshoz, épp ezért eredetileg úgy alkották meg, hogy a testet tökéletesen vegye körbe, megfelelően simuljon az idomokra, miközben a mozgást a legkevésbé sem korlátozza. Ezt a kifogástalan komfortérzetet természetesen a szövet és szabás közötti tökéletes összhang garantálta.
Az igazán jó öltönynek mai napig ez a feltétele, ezért garantálhatják azt, hogy a Cross&Field méretes öltönyei tökéletesen eleget tesznek minden olyan kényelmi és minőségi elvárásnak, amelyet egy jó öltönnyel szemben megfogalmazhatunk.
 
Méretre szabott öltönyeik a legkiválóbb gyapjúszövetekből készülnek (Dormeuil, Holland&Sherry, Cerruti, Becker, Gaenslen&Völter). Szabászati szempontból ezek az öltönyök olyan alkotások, amelyek elkészítésük minden részletében igazodnak a megrendelő igényeihez, testi adottságaihoz és élet­viteli körülményeihez.
www.crossandfield.hu
1137 Budapest, Pozsonyi út 2.
Tel.: +36 70 602 4443

5. Mister Férfi Divatház
Immár huszonöt éve, hogy a Mister neve fogalom az elegáns férfiruházat terén, amelynek idén januártól új színezetet adott egy tulajdonosváltás és a vele együtt megjelenő, magas minőségű, méretes szabászat is.
 
Az eddig szinte kizárólag német textíliákat forgalmazó üzlet számos új olasz branddel erősített, többek között a Versace Collectionnel, a Valentinoval, a Luziano Barberaval és a Hiltonnal, amelyeket Pap Zsigmond úri szabó páratlan bravúrral alakít át felsőkategóriás öltönyökké és szmokingokká.
Az üzlet új tulajdonosa, Lőkös Sándor és fiatal szabásza olyan miliőt teremtenek Budapest szívében található üzletükben, mintha csak a londoni Savile Row egyik patinás boltjába keveredtünk volna. A náluk megvásárolt termékek mellett természetesen lehetőség kínálkozik hozott öltönyök, nadrágok, kabátok és ingek alakítására is, amelyekbe egészen más érzés lesz majd újból belebújni. Mint a szakember is mondja: náluk megtörténik az a csoda, ami a konfekciót elválasztja az egyedi igények szerint, méretre készült daraboktól.
1056 Budapest, Irányi utca 1.
www.misterdivathaz.com
Tel.: +36 1 267 0598

© 2020 Gentlemen's Choice. Minden jog fenntartva.

Vissza a tetejére