Most olvasom
A Maserati visszatér a verseny világába az új MC20 szuper sportautójával

A Maserati visszatér a verseny világába az új MC20 szuper sportautójával

A lelkesen várt Maserati szuper sportautót MC20-nak fogják nevezni.
Az autót a Maserati Innovation Lab-ban fejlesztették ki, a Viale Ciro Menotti történelmi jelentőségű gyárában építik, és május végén világszerte debütál Modena-ban. Az MC a Maserati Corse névre, a 20 a 2020-ra utal, amely egy új szakasz kezdete a Maserati történelmében.


A Trident emblémát viselő első személyautó a Tipo 26 volt, ahol a szám a gyártási évet jelezte, és ugyanilyen módon teszi ezt az MC 20, a Modena-i cég új korszakában ez az “elsőszülött” autó. A szuper sportautó a rendkívül sikeres MC12 magától értetődő továbbfejlesztése, amely 2004-ben, 37 év után, a Maserati versenymezőnybe való visszatérését jelentette. Az MC12 22 versenyt (beleértve a 3 győzelmet) és 14 bajnoki címet nyert az autóépítői bajnokságon, a sofőrök „Bajnokság és csapatok” bajnokságán a FIA GT-ban 2004 és 2010 között.


A modellt a Modena-i gyárban fogják építeni, ahol a gyártósoron már folyamatban vannak a modernizációs munkák, amelyek beépítik a kifejlesztett elektromos erőátvitelt is. Ugyanakkor a Viale Ciro Menotti gyár termelési területeinek további kiegészítése érdekében új festő- üzem épül. Ez egy teljesen új szolgáltatás a létesítményben, amelyet fejlett és innovatív, alacsony környezeti hatású technológiákkal fognak felszerelni.

© 2020 Gentlemen's Choice. Minden jog fenntartva.

Az oldalt a c o r a l d e s i g n fejleszti.

Vissza a tetejére