Most olvasom
Räikkönen nyomában a magyar versenyzők

Räikkönen nyomában a magyar versenyzők

Räikkönen nyomában a magyar versenyzők

A FERRARI PILÓTÁJÁNAK NYOMÁBA LÉPETT KOVÁCS NIKOLETT GYORSASÁGI MOTORVERSENYZŐ ÉS SZABÓ KRISZTIÁN RALLYCROSS PILÓTA. IGAZ, NEM A FORMULA-1-ES PÁLYÁKON, HANEM AZ AUSZTRIAI WESTENDORFBAN, AHOL KÖZÖSEN MOTOROS SZÁNOZTAK A HAVAS LEJTŐKÖN.

„Be kell vallanom, hogy nem vagyok egy téliesített lány, eddig csak quaddal és minimotorral edzettem havon – amikor még volt hó hazánkban. A sebesség okozta adrenalint azonban semmi más nem tudja előidézni, márpedig ezek a motoros szánok mennek rendesen. Krisztián jóval rutinosabb ebben, a jövőben biztosan veszek majd tőle egy-két leckét. Imádnám, ha rendszeresíteni tudnánk ezt az edzésformát.” – mondta Kovács Niki.

 

 
„A száguldás minden formáját szeretem. A motoros szánozás az egyik téli kedvencem. Korábban voltak olyan telek, amikor több száz kilométert is megtettem a Börzsönyben egy ilyen géppel. Örültem, hogy most egy vadonatúj 160 lóerős Yamahával is próbára tehettem a tudásomat. Igyekeztem néhány trükköt is bedobni, amit az osztrák szervezők nem mindig néztek jó szemmel.” – tette hozzá Szabó Krisztián.
 
„Különösen akkor riadtak meg, amikor menet közben szándékosan az oldalára állítottam a szánt. De aztán látták, hogy nem most csinálom először és ettől megnyugodtak.” – mondta mosolyogva a Rallycross Európa-bajnokságon a tavalyi évben újoncként bronzérmet szerző pilóta, aki korábban alpesi síben is szerzett néhány magyar bajnoki címet. Így a havas tájakon valóban otthon érzi magát.

Az izgalmaknak nem csak szemtanúja volt, de végül részesévé is vált Világi Péter.
„Nem vagyok egy félős típus, de többször azt gondoltam, hogy felborulunk a motoros szánnal, igaz a száguldás végére beláttam, hogy Krisztián ezzel a járművel is profi módon bánik.” – mondta el a Havazin műsorvezetője.
 

Mindkét magyar versenyző jó felkészülésnek tekintette az ausztriai kalandot. Nikinek májusban kezdődik a versenyszezon, Szabó Krisztián első megmérettetése a portugáliai Rallycross VB futamon lesz április 15-16-án.

Fotók és szöveg: Kovács Niki Press

© 2020 Gentlemen's Choice. Minden jog fenntartva.

Vissza a tetejére